Danstherapie

Danstherapie is een non-verbale, creatieve lichaamsgerichte therapievorm waarbij we lichaam en geest in beweging brengen.

We bewegen en dansen op muziek, afgewisseld met een meditatief moment welke inzicht en rust brengt.

Je laat je lichaam spreken i.p.v. je hoofd, even geen woorden maar aandacht geven aan je gevoel. Zo komen jouw antwoorden van binnenuit, uit jouw eigen zuivere kern!

Ik noem mijn danstherapiesessies: yin & yang in dans. Beide kanten komen aan bod. Yin= stilte en naar binnen keren, Yang= actief en naar buiten keren. Het één kan niet zonder het ander. Beide kanten zijn aanwezig in jou en komen in een afwisselende flow aan bod in de sessies.

Annalies Muurling

Mijn danstherapiesessies zijn breed inzetbaar,
denk bijvoorbeeld aan

Voor wie?

Herken je jezelf in bovenstaande punten en wil je hier graag iets mee doen, dan ben je van harte welkom!

Je hoeft niet goed te kunnen dansen, het gaat om het bewegen.

Danstherapie is een waardevolle aanvulling naast de professionele medische zorg.

Hoe ziet een danstherapiesessie eruit?

Er wordt altijd met muziek gewerkt, dit kan van alles zijn, van klassiek tot modern. We beginnen met het opwarmen van het lichaam door rustig in beweging te komen. We letten op de ademhaling en zorgen voor een stevige aarding en gronding. Je krijgt oefeningen waarbij je je aandacht naar binnen richt en zo in contact komt met jouw positieve verlangens. Vervolgens hebben we een vrolijke kringdans met elkaar en een sacrale dans waarbij we ons afstemmen op het Hogere. Daarna kun je ontspannen tijdens de meditatie. De sessie eindigt met een gevoelsoefening waarbij je vrije uiting mag geven aan jouw gevoelens in dans.

Een danstherapiesessie duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten en eindigt altijd met een nagesprek waarin aandacht wordt gegeven aan dat wat is vrijgekomen en een kopje thee. Je danst in kleding die voor jou makkelijk zit, op blote voeten of sokken. Ik werk met een groep van max. 6 personen om goed aandacht te kunnen geven aan iedere deelnemer.

Voor de meditatie is het fijn om even een vest of deken mee te nemen.

Mocht je belangstelling hebben voor een privésessie neem dan gerust contact met mij op om dit te bespreken.

Neem ook een kijkje in mijn agenda voor andere evenementen.

In 2016 heb ik de opleiding danstherapie succesvol met een diploma afgerond (methode Querido, Artez-conservatorium Hogeschool voor de Kunsten Enschede)

“Als ik dans dan vergeet ik de wereld om mij heen. Muziek en beweging zetten mij in vuur en vlam en raken mij diep in mijn hart en ziel. Het dansen loopt als een rode draad door mijn leven. In mijn jeugdjaren heb ik aan jazzballet gedaan, gevolgd door allerlei andere dansvormen zoals aerobic, salsa dansen en stijldansen. Het was dan ook heel bijzonder dat ik in 2014 in aanraking kwam met danstherapie. Voor mij is dit dansen met diepgang en dit deel ik graag met jou!”  Annalies