Dans je Vrij!

Dans je Vrij! is een les waarin we bewegen en dansen op muziek afgewisseld met gevoelsoefeningen en een meditatie.

Elke les heeft een thema waar we onze aandacht op richten. Op deze manier leer je te luisteren naar jouw gevoel en wat jouw lichaam je wil vertellen.

Jouw antwoorden komen van binnenuit, uit jouw eigen zuivere kern!

 

Voor wie?

Herken je jezelf in bovenstaande punten en wil je hier graag iets mee doen, dan ben je van harte welkom!

Je hoeft niet goed te kunnen dansen, het gaat om het bewegen.

Danst je Vrij! is een waardevolle aanvulling naast de professionele medische zorg.

Hoe ziet een Dans je Vrij! les eruit?

Er wordt altijd met muziek gewerkt, dit kan van alles zijn, van klassiek tot modern. We beginnen met het opwarmen van het lichaam door rustig in beweging te komen. We letten op de ademhaling en zorgen voor een stevige aarding en gronding. Je krijgt oefeningen waarbij je je aandacht naar binnen richt en zo in contact komt met jouw positieve verlangens. Vervolgens hebben we een vrolijke kringdans met elkaar en een sacrale dans waarbij we ons afstemmen op het Hogere. Daarna kun je ontspannen tijdens de meditatie. De les eindigt met een gevoelsoefening waarbij je vrije uiting mag geven aan jouw gevoelens in dans.

Een les duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten en eindigt altijd met een nagesprek waarin aandacht wordt gegeven aan dat wat is vrijgekomen en een kopje thee. Je danst in kleding die voor jou makkelijk zit, op blote voeten of sokken. Om persoonlijke aandacht aan iedereen te kunnen geven is het max. 8 deelnemers

Voor de meditatie is het fijn om even een vest of deken mee te nemen.

Mocht je belangstelling hebben voor een privéles neem dan gerust contact met mij op om dit te bespreken.

Neem ook een kijkje in mijn agenda voor andere evenementen.

In 2016 heb ik de opleiding danstherapie succesvol met een diploma afgerond (methode Querido, Artez-conservatorium Hogeschool voor de Kunsten Enschede)

“Als ik dans dan vergeet ik de wereld om mij heen. Muziek en beweging zetten mij in vuur en vlam en raken mij diep in mijn hart en ziel. Het dansen loopt als een rode draad door mijn leven. In mijn jeugdjaren heb ik aan jazzballet gedaan, gevolgd door allerlei andere dansvormen zoals aerobic, salsa dansen en stijldansen. Het was dan ook heel bijzonder dat ik in 2014 in aanraking kwam met danstherapie. Voor mij is dit dansen met diepgang en dit deel ik graag met jou!”  Annalies